Mijn PersoneelsVerzekering
Offerteaanvraag

Ontdek onze op maat gemaakte personeelsverzekeringen in Nederland. Met meer dan 15 jaar ervaring begrijpen we de unieke risico’s waar transportbedrijven mee te maken hebben. Bescherm je bedrijf met onze uitgebreide dekking en deskundig advies.

Vraag direct een offerte aan!

+31 6 42468709

info@mijntransportverzekering.eu

De Stroekeld 1, 7462 ZZ Rijssen

Reactie binnen 24u

MijnTransportVerzekering

Werknemers in dienst?

Zorg dat alles goed verzekerd is!

Als je werknemers in dienst hebt is het van het grootste belang dat alles goed verzekerd is voor hen. Sommige verzekeringen zijn verplicht vanuit de transport cao, zoals een pensioen en de collectieve ongevallenverzekering. Maar het is ook belangrijk dat risico’s en mogelijke aansprakelijkheid goed worden afgewogen en verzekerd. Denk bijvoorbeeld aan de loondoorbetalingsverplichting bij ziekte en de werkgeversaansprakelijkheid tijdens de werkzaamheden.

Preventie

Preventie van verzuim van je werknemers

Preventie van werknemersverzuim begint bij sollicitatie. Een goede screening en heldere afspraken kunnen toekomstige zorgen verminderen. Zorg voor een veilige werkomgeving en stimuleer beweging. Mijn TransportVerzekering werkt samen met verzuimspecialisten, zoals het Sectorinstituut Transport en Logistiek, voor bewuste verzekeringsopties. Voorkom verzuim en bevorder snelle re-integratie indien nodig.

Wil je weten wat het STL voor jouw bedrijf kan betekenen? 
Bekijk dan dit filmpje

  Arbodienst

  Maak werk van verzuim

  Wij doen uitsluitend zaken met partners die specialist in de transportbranche. Deze specialisten worden voor wat betreft de arbo dienstverlening aangeboden door het Sectorinstituut Transport & Logistiek.

  Er zijn twee pakketten die zorgen dat je gewaarborgd bent van de juiste re-integratie bij ziekte van de werknemers:

  • Pakket Compleet: Alle activiteiten die nodig zijn bij kort en middellang verzuim t/m 12 weken.
  • Pakket Compleet XL: Alle activiteiten die nodig zijn bij kort, middellang en langdurig verzuim t/m 104 weken.
  Ziekte

  Loondoorbetaling bij ziekte

  Onder de cao voor beroepsgoederenvervoer moet bij werknemersziekte gedurende de eerste twee jaar 100% van het loon worden doorbetaald. Voor het tweede jaar is actieve re-integratie en een aanvullende ziektekostenverzekering met minimaal fysiotherapie vereist. Als niet aan deze voorwaarde wordt voldaan, geldt een loondoorbetaling van 70%. Bij 100% ongeneeslijke arbeidsongeschiktheid geldt altijd 100% doorbetaling.

  Kortom, het is belangrijk dat je deze zaken goed op een rijtje hebt. Bovendien ontvang je hulp bij re-integratie. Het is prettig dat dit gebeurt door onafhankelijke specialisten.

  Vanuit de CAO beroepsgoederenvervoer over de weg ben je gehouden aan het afsluiten van een collectieve ongevallenverzekering voor je personeel.
  Deze ongevallenverzekering dient minimaal uit te keren:

  • Een maal het salaris bij overlijden
  • Twee maal het salaris bij blijvende invaliditeit

  De ongevallenverzekering moet 24u per dag gelden en de uitkering hoeft niet arbeid gerelateerd te zijn. Dus ook als jouw werknemer iets overkomt op vakantie in het buitenland dient de verzekering van kracht te zijn.

  Ongevallen

  Collectieve Ongevallenverzekering voor Personeel

  Risico

  Risico Inventarisatie en Evaluatie

  De RI&E – ofwel Risico Inventarisatie en Evaluatie – is wellicht één van de grote onbekende verplichtingen van een transportondernemer. Ergens is dit logisch, want bij minder dan 25 werknemers ben je niet toetsplichtig voor de RI&E. Maar er dient wel degelijk een RI&E te zijn binnen de onderneming. Ook als je slechts één werknemer in dienst hebt.

  Speciaal voor de transportbranche heeft het Sectorinstituut Transport en Logistiek een digitaal invulbaar sjabloon ontwikkeld. Klik hier om een RI&E aan te vragen.

  Als je klant bent van het STL heb je tevens recht op ‘hulp op locatie’. Er komt heel wat bij kijken bij een RI&E. Een medewerker helpt je live met het invullen er van.

  Niet gevonden wat je zocht?

  Neem vandaag nog contact met ons op om te bespreken hoe wij je kunnen ondersteunen en beschermen in jouw transportactiviteiten.

  Contacteer ons

  Op zoek naar een offerte op maat?

  Neem vandaag nog contact op

  +31 6 42 468 709

  info@mijntransportverzekering.eu

  +31 6 42 468 709

  De Stroekeld 1, 7462 ZZ Rijssen, Nederland