Rollend materieel

Zonder uw rollend materieel geen transport. Of het nu gaat om uw trekker, uw oplegger of om uw heftruck, het zijn allemaal objecten die ervoor zorgen dat u uw corebusiness kunt doen. En achter iedere vrachtwagen zit al snel een oorspronkelijke investering van € 100.000 of meer. Logisch dat u ervoor wilt zorgen dat de continuïteit van uw trekkende eenheden gewaarborgd is.
Er zijn diverse verzekeringen mogelijk voor uw rollend materieel. In ieder geval is voor de vrachtwagen en het gemotoriseerd werkmaterieel (zoals een heftruck) een WAM dekkingWAM staat voor Wettelijke aansprakelijkheid Motorrijtuigen en verzekert u voor aansprakelijkheid jegens derden verplicht en in sommige landen is het verplicht dat u ook voor de oplegger een groene kaart heeft.
Afhankelijk van de leeftijd van het voertuig, de dagwaarde en het gebruik is het vaak gewenst om naast de verplichte WAM dekking tevens een uitgebreidere verzekering af te sluiten, zoals een cascodekkingmet een cascoverzekering bent u ingedekt tegen nagenoeg alle schades of een beperkte cascodekkingeen beperkte cascoverzekering dekt veel schades waaronder brand, diefstal, wildschades en ruitschades. Het verschil met volledig casco is dat beperkt casco ‘eigen schuld’ niet verzekert.
Let op: Een groot voordeel van een volledig cascoverzekering is ook dat uw verzekeraar er alles aan gelegen is om uw schade te verhalen indien de aansprakelijkheid bij de tegenpartij ligt. U zal in dit geval meer directe hulp ervaren. Dit laat onverlet dat het altijd aan te raden is om een uitgebreide motorrijtuigen rechtsbijstandverhaalt uw schade bij voorvallen in het verkeer, maar ook als u een conflict met uw garage heeft over een reparatie mee te verzekeren.

Meer weten?

Neem contact met ons op om een afspraak te maken.
Tip: Als u maximaal 5 trekkende eenheden heeft kunnen wij uw vrachtwagens en opleggers/aanhangers onderbrengen in een alles-in-één pakket van TVM. U heeft dan naast uw voertuigen ook de lading, rechtsbijstand en aansprakelijkheid binnen 1 polis verzekerd. Handig toch? Wij vertellen u hier graag meer over.

Vraag hier uw vrijblijvende offerte aan